Dobijshmeria dhe Fuqia

“Pra, ne qofte se dikush pastrohet nga keto gjera, do te jete nje ene nderi, e shenjteruar dhe e dobishme per te zotin, e pergatitur per cdo veper te mire” (2 Timoteut 2:21).

Parathenie
Edhe pse eshte e mrekullueshme te bekohesh nga Perendia dhe ta kuptosh pranine e Tij ne jetet tona, prapeseprape, ka nje arsye tjeter perse ne duhet te shenjterohemi.

I bere i dobishem
Ata qe e kuptojne gjendjen e vertete te zemres se tyre, jane ne dijeni te dobesise, deshtimit, indiferences dhe mungeses se entuziasmit ne Kishe. Por me i mahnitshem eshte fakti se Perendia deshiron te perdore edhe enet qe jane “per te mos nderuar” (2 Timoteut 2:20). 

Zoti e shenjteron enen, para se ta beje ate te dobishme e te perdorshme per cdo veper te mire. Arsyeja perse neve na mungon fuqia dhe perse jemi te padobishem per sherbesen e Perendise eshte kjo: nuk jemi te paster nga brenda. 

Deshira e Perendise
Eshte deshira e Perendise qe ta perdore secilin prej femijeve te Tij ne nje menyre te lavdishme, por ne e pengojme Ate nepermjet menyres ne te cilen jetojme. 

Shikoni jetet e burrave dhe grave te njohur ne brezat e kaluar dhe bejini pyetje vetes, “Pse u perdoren ata kaq fuqishem nga Perendia?” Pastaj beni pyetjen tjeter, “Pse nuk ndodh e njejta gje edhe sot?” Pergjigja eshte kjo: Perendia na perdor e na ben te dobishem, vetem atehere kur jemi te dlire ne zemer dhe kur deshira e Tij behet deshira jone. 

I cliruar
Pervoja e hidhur na ka mesuar sesa te korruptuara mund te jene zemrat tona. Nuk e duam nje gje te tille, por si mund te clirohemi nga kjo roberi? E gjejme pergjigjen ne te qenit i shenjteruar. Apostulli Pal shkruan: “O vellezer, po ju bej thirrje, nepermjet dhembshurise se Perendise, ta paraqisni trupin tuaj si fli te gjalle, te shenjteruar, te pelqyer te Perendia, qe eshte sherbesa juaj e mencur. Dhe mos u konformoni me kete bote, por transformohuni me ane te riperteritjes se mendjes suaj, qe te provoni cili eshte i miri, i pelqyeri dhe i persosuri vullnet i Perendise”.

Perfundim
Perendia ka nje pune me te madhe per te kryer brenda secilit prej nesh. Pa shenjterim, ne jemi si burime te ndotura, qe rrjedhin papasterti mendimesh dhe veprash. E si mund te perdoremi fuqishem nga Perendia, ashtu si te shenjtet e hershem, ne qofte se nuk e lejojme Ate te na pastroje, cliroje dhe te na beje te plote?

Mbrapa

Advertisements